Interesse om zelf het mandenvlechten te ontdekken? Dan is een cursus of een workshop vast wat voor jou. Hieronder vind je de nodige informatie over beide.

 Geïnteresseerd om zelf aan de slag te gaan en kennis te maken met het mandenvlechtersambacht?

Wat je kan verwachten

Volg een beginnerscursus en je leert wat er komt kijken bij het vervaardigen van een mand, de basistechnieken, het sorteren en weken
van de wissen, en het vlechten van een mand.

Op de eerste dag leer je een bodem vlechten, wissen uitsorteren voor de mand en starten met vlechten. De tweede dag wordt de mand verder afgewerkt en eventueel een tweede mand gemaakt.

Aantal deelnemers

Per cursus worden slechts 4 – 5 personen aangenomen zodat we iedereen intensief kunnen begeleiden.

 

Data voorjaar 2023

  • Beginnerscursus 

Er wordt een eenvoudig rond mandje aangeleerd met een paar technieken die in de meeste manden steeds terugkomen.

22 – 21 JANUARI  /  17 – 18 FEBRUARI / 10 – 11 MAART

 

  • Cursus gevorderden 

Voor diegenen die al een beginnerscursus gedaan hebben. Tijdens deze cursus worden 3 verschillende ronde manden gemaakt en worden hengsel en oren aangeleerd.

Data af te spreken na beginnerscursus

Praktische info

De cursussen vinden plaats in het atelier gelegen aan de  Dorpsstraat 86 in 3450 Geetbets, telkens van 09.30 uur tot 16.00 uur.

De prijs bedraagt voor twee dagen 100 euro, voor één dag betaal je 50 euro. Telkens zijn materialen en gebruik van gereedschap inbegrepen.

De prijs voor de gevorderdencursus bedraagt 250 euro (over 5 dagen) materialen en gebruik van gereedschap inbegrepen.

Je brengt zelf een snoeischaar, een meter en een scherp mes mee!

 Je neemt je eigen lunch mee.

Inschrijven

Wegens de weektijd van de vlechtwissen is het nodig dat je ten laatste drie weken voor de start van de cursus bent ingeschreven.
Inschrijven kan via e-mail naar cattelant@skynet.be of via het contactformulier dat je hier vindt.

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van het cursusgeld (ten laatste 3 weken voor aanvang van de cursus) op het rekeningnummer    BE96 1431 0480 8605 ter attentie van Lydia Bamps met als mededeling je naam en de vermelding cursus en cursusdatum. Gezien de weektijd van het materiaal worden 14 dagen voor de aanvang van de cursus de inschrijvingen afgesloten.

Bij onvoldoende inschrijvingen kan de cursus geannuleerd worden. Reeds betaalde inschrijvingsgelden worden dan integraal teruggestort.

Op zoek naar een leuke kennismaking met het mandenvlechtersambacht?

Wat je kan verwachten

Tijdens een workshop wordt gewerkt naar verschillende thema’s: we maken een schaal, een voedermandje,een klimspiraal, een alternatieve kerstboom, er zijn vele mogelijkheden! Je leert het materiaal kennen en ermee omgaan en je gaat naar huis met een zelfgemaakt product.

 

Aantal deelnemers

Vier à vijf personen zodat we iedereen intensief kunnen begeleiden.

 

 

Praktische info

De workshops vinden plaats in het atelier gelegen aan de  Dorpsstraat 86 in 3450 Geetbets, telkens van 09.30 uur tot 12.30 of  van 13.30u tot 16.30u  

De prijs voor een workshop van een halve dag is 35 euro per persoon. Telkens zijn materialen en gebruik van gereedschap inbegrepen. Je brengt zelf een snoeischaar en een scherp mes mee.

Inschrijven

Interesse in een workshop? Stuur een e-mail naar cattelant@skynet.be of een berichtje via het contactformulier dat je hier vindt. We bekijken dan samen wat er mogelijk is.